ФОТО ГАЛЕРИЈА : Одбележување на денешниот празник Света Марена во Мала Преспа, Албанија

Манастирот посветен на старохристијанската маченица св. Марина или Света Марена како што уште ја нарекуваат жителите на Мала Преспа во

Read more

Четворица прилепчани вечерва со трчање ќе се искачуваат на 20-тина врвови повисоки од 2.000 метри на Мокра планина

Прилепчанецот Александар Стојкоски, придружуван од Александар Еленин, Антонио Каранфилоски и Мери Мирческа вечерва во 20 часот ќе го започнат својот

Read more

ВИДЕО – Музеите во Крушево – слика за недоволната грижа на државата кон нашето наследство и историја

Веќе 5 години по ред поради големата инертност на државата и бирократските процедури на функционирање на системот музејот на Илинденското

Read more