ВИДЕО – Заев : Илинден треба да не сплотува и обединува, променета агенда пак ги налути ВМРО-ДПМНЕ и потомците на Никола Карев

ИЗВОР СИТЕЛ.   Илинден е повик за обединување и заедништво. Поделбите не се патриотизам. Нема подобар начин да им се

Read more

ВИДЕО – Ѓоргиев : Гоце Делчев е Македонец, треба да најдеме вредност која ги поврзува двата народи, не треба да се бара инстантно решение

ИЗВОР СИТЕЛ.   Драган Ѓоргиев претседател на комисијата за историски прашања со Бугарија вели дека според македонската историографија Гоце Делчев

Read more

ВИДЕО – Како се одбележа празникот Света Марина кај Македонците во Мала Преспа, Албанија

Манастирот посветен на старохристијанската маченица св. Марина или Света Марена како што уште ја нарекуваат жителите на Мала Преспа во

Read more