ВИДЕО – МПЦ очекува започнување преговори со Цариград, но не се знае под кое име би се признала МПЦ ако дојде до тоа

МПЦ во секој момент очекува да започнат официјалните разговори со Вселенската патријаршија за признавањето нашата црква. Митрополитот Петар вели дека

Read more