ВИДЕО – Интензивни подготовки и припреми за апликацијата „Маркови Кули“ да влезе на постојаната листа на заштита на УНЕСКО

За околу 2 години се очекува локалитетот Маркови Кули кај Прилеп да влезе на постојната листа на заштита на УНЕСКО,

Read more

ВИДЕО – Прилеп центар на џудото во Македонија – По 11 пат се организира Меѓународниот турнир „Прилеп Град Херој-2019 ЦЕВИТАНА КУП“

Утре, недела 06.10.2019 по повод националниот празник 11-ти Октомври, во Прилеп, во спортска сала на СОУ Р.Р.Ричко Прилеп ќе се

Read more