ВИДЕО – Прилепчани со порака : „11 Октомври е најсветото нешто што никогаш не смее да се заборави, ниту под закани и уцени“

Со спектакуларен огномет и импровизиран напад на Участакот, кој во минатото бил седиштето на бугарската фашистичка полиција синоќа во Прилеп

Дознај повеќе

Предизвиците со кои се соочуваат жените од руралните средини – активизам за зајакнување на руралната жена

Здружението за рурален развој Локална Акциона Група АГРО ЛИДЕР во соработка со Општина Прилеп на 15-ти Октомври  ќе го одбележи Меѓународниот ден

Дознај повеќе

Прилепчанецот Златко Крстески номиниран за Мајстор на карикатурата за 2019 година

Во рамките на Пловдив – Европска престолнина на културата за 2019, од 1 до 31 октомври се одржува 10-тото Меѓународно

Дознај повеќе

„Прилепско езеро – Нови авантури, нови можности“ – велосипедска патека, тераси, летниковци и спортски игралишта

Во просториите на Општина Прилеп, денеска беше организирана јавна презентација на Планот за управување со животната средина и социјалните аспекти,

Дознај повеќе

Отворена изложбата на слики од Меѓународната ликовна колонија „Куманово“

Синоќа во галеријата на ЦСЛУ во Центарот за култура „Марко Цепенков“, беше отворена изложбата на слики од Меѓународната ликовна колонија

Дознај повеќе

ВИДЕО – Производството на мед континуирано се намалува – причини климатските промени и прекумерната употреба на хербициди

За 3 децении производството на мед во Македонија е намалено за 3 до 4 пати. Ако во минатото од пчелно

Дознај повеќе