Три медали за Боксерскиот клуб АС од Прилеп на државното првенство, продолжува борбата за златото

На 19 и 20 октомври во Охрид во спортската сала Билјанини Извори се одржа Државното првенство во бокс во категориите

Read more

Првенците на генерацијата 2015-2019 од прилепските средни училишта ја посетија Општина Прилеп

Првенците на генерацијата 2015-2019 од петте средни училишта од општина Прилеп: Николче Мојсоски од СОУ „Ѓорче Петров“, Ана Ѓорѓиоска од

Read more

Црквата Свето Благовештение во Прилеп го враќа стариот автентичен лик од 1838

Црквата Свето Благовештение во Прилеп или кај народот позната како Стара Црква го враќа стариот автентичниот лик на фасадата кој

Read more

Шпанија ги преместува посмртните останки на диктаторот Франко, во иднина нема да го слават

Шпанската Влада соопшти дека в четврток ќе ги ексхумира посмртните останки на некогашниот воен диктатор, генералот Франциско Франко од големиот мавзолеј

Read more