Прилепчанецот Златко Крстевски во јапонска антологија на Манга уметност

На 29-тиот меѓународен фестивал кој ја промовира Манга културата, современ стрип и карикатура, во Музејот во Саитама, во рамки на

Read more

ВИДЕО – Како изгледаше денешната дневна новогодишна програма за најмладите во Прилеп

На дневната новогодишна програма која се случуваше на главната бина на плоштадот „Методија Андонов – Ченто“ прво настапија „Веселите Ѕвончиња“

Read more

ВИДЕО – Учениците од прилепската гимназија со голема хуманитарна акција за социјално ранливите семејства

Училишниот парламент при гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп, оваа година по повод Нова Година и Божиќните празници организираше хуманитарен марш на

Read more

Ристески : Ќе иницирам постапка пред партиските органи лицето со пиштолот да биде санкционирано од телата на партијата

Во саботата вечерта во просториите на ОК ВМРО-ДПМНЕ Прилеп се одржа традиционалниот предновогодишен коктел, на кој присутни беа над 1.000

Read more

ВИДЕО – Ташкоска : Петар Ристески да си поднесе оставка заради инцидентот со огнено оружје

Додека Општинската организација на СДСМ – Прилеп ги прославува новогодишните празници со организирање хуманитарни акции за помош на социјално загрозени

Read more

ВИДЕО – Прилеп останува да биде лидер во селекцијата на отпад, пуштена со работа новата преса за балирање и пресирање

Прилеп и понатаму останува да биде лидер во селекцијата на отпад во Македонија. Денеска официјално со работа беше пуштена новата

Read more

ВИДЕО – Крушево преполно за празниците се бара кревет, но за подолга сезона потребни се повеќе инвестиции на државата и реклама

Во Крушево се бара кревет повеќе за Новогодишните и Божикните празници. Скоро целосно се исполнети капацитетите и во хотелите и

Read more