И средношколците од прилепската Гимназија се приклучија на протестот против загадувањето

Денес средношколците од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ – Прилеп се приклучија на протестот против аерозагадувањето наречен „Зелена револуција“.   Учениците

Дознај повеќе

Македонската актерка Силвија Јовановска – Стојановска уапсена поради шверц на голема количина кокаин

Македонската 59-годишна театарска, филмска и телевизиска актерка Силвија Јовановска – Стојановска вчера е уапсена поради шверц на неофицијално дури 700

Дознај повеќе

Завршени два проекти од патната инфраструктура во Крушево

Општина Крушево ја заврши имплементацијата на два големи проекти од патната инфраструктура од меѓуопштински карактер.   Завршена е изградбата на

Дознај повеќе