ВИДЕО – Прилеп ја продолжува традицијата по 6-ти пат се одржа Бадниковата поворка

По повод Бадник денеска во Прилеп по 6-ти пат се одржа Бадниковата поворка. Дечињата носејќи ја макетата на пештерата во

Read more

ВИДЕО – Детскиот црковен хор во Прилеп единствен во Македонија кој го негува источното црковно пеење

Детскиот црковен хор кој пее во црквата „Света Петка“ во населбата Точила во Прилеп е единствениот детски црковен хор во

Read more

ВИДЕО – Традиционално се подготви Бадниковата трпеза во Прилеп од страна на членките на „Преродба“

Со македонската коледарска песна „Коледица Варварица“ коледарчињата денеска во Прилеп го најавија Христовото раѓање и беа дарувани од домаќините на

Read more