ВИДЕО – Започна реконструкцијата на бул. „Гоце Делчев“ – повеќе нема да има паркинг, по цела должина ќе има велосипедска патека

Започна долгонајавуваната реконструкција на главната сообраќајна артерија во Прилеп, булеварот „Гоце Делчев“. Истиот ќе биде реконструиран во должина до 560

Read more

Димковски: Тутунарите да не подлегнуваат на манипулации, секој килограм тутун ќе биде откупен

Тутунарите да не подлегнуваат на манипулации. Секој килограм тутун од реколтата 2019 ќе биде откупен. Инспекторатот има засилени контроли на

Read more

ВИДЕО – Прилепските тутунари на протести, блокирани патиштата за Скопје и М. Брод, не се задоволни од проценката на класите

Незадоволни од проценката на класите на тутунот и затворените пунктови за откуп на откупните фирми, тутунарите од прилепско денеска го

Read more