ВИДЕО – Прилепската гимназија дел од регионалниот проект за млади насловен како „Гласови“

Во Прилеп се спроведува регионалниот проект на млади насловен како „Гласови“, чиј носител е геолошко хидро-метереолошкото училиште „Милутин Миланковиќ“ од

Read more

ВИДЕО – Општина Прилеп оддели 6 милиони денари за субвенционирање на инвертори и велосипеди

На денешната 40-та седница, членовите на општинскиот Совет го усвоија правилникот за надоместување на дел од трошоците за купување на

Read more

ВИДЕО – И тутунарите од Дебреште се жалат на ниски откупни цени, бараат од државата решение и за тутунот што е без договори

Остануваат проблемите со тутунот во Општина Долнени. По Црнилиште и тутунарите од селото Дебреште се пожалија дека тутунот им се

Read more