Лео клуб утре со хуманитарна поетско-музичка вечер за обновување на опожарениот дом на семејството Спиркоски од Прилеп

Заедно, за нашиот празник Св.Трифун опиени од МАЛКУ вино и МНОГУ љубов, ние – подмладокот од Lions заедно со талентираните

Read more

ВИДЕО – Со премиерата „Лажговци“ започнува одбележувањето на 70 годишнината од прилепскиот театар

Со премиерата на претставата „Лажговци“ на Коле Ангеловски, во понеделник започнува одбележувањето на 70 годишнината од постоењето на прилепскиот театар.

Read more

ВИДЕО – Никој не знае кога Прилеп ќе добие нов театар, актерите се скептици, бараат и одделување од Центарот за култура

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење. Но за жал иако во моментов е еден од најреномираните театарски ансамбли во Македонија

Read more

ВИДЕО – Во вторник музичко шоу на прилепските актери со групата The Hounds

Како дел од одбележувањето на 70-годишнината од постоењето на прилепскиот театар „Војдан Чернодриски“ во вторник во 19 часот прилепските актери

Read more