Ексклузивно видео : Како изгледаат старите скривници во Прилеп-стотици метри од мрежа на тесни ходници со простории поврзани помеѓу себе

  Во ова издание на рубриката Збор 2 на порталот Инфо Компас ќе може да погледнете како изгледаат старите напуштени

Read more

Да се затворат театрите, кината, теретаните – кафулињата и рестораните да работат до 18 часот со ограничен капацитет

  Министерот за здравство, Венко Филипче, на денешната прес-конференција информираше за воведување дополнителни мерки како превенција од ширењето на коронавирусот.

Read more

ВИДЕО – Јованоски : Движењето надвор од своите домови граѓаните да го сведат на минимум, освен за неодложни и итни потреби

Апел до граѓаните на Општина Прилеп :         Се апелира до сите граѓани да го намалат движењето

Read more

ВИДЕО – Времено се затвораат приемното и одделението за даноци во Општина Прилеп, дезинфекција на градинките и училиштата, забрана за организирање на локални настани и собири

  Врз основа на Закон  за локална самоуправа Член  22 став 1 точка 9 и Член 14 Став 1 точка

Read more