Светлана Зуламоска Гроздановска од Кривогаштани овој пат од коса го изработи ликот на Киро Глигоров по пововод неговиот утрешен роденден

Познатата фризерка од Општина Кривогаштани, Светлана Зуламоска Гроздановска, која стана позната во целата наша држава со изработката на портрети на

Read more

ВИДЕО – Цела претстава „Кавкаскиот круг со креда“ на Народниот театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Во изминативе неколку недели во време на корона вирусот ЦК за култура „Марко Цепенков“се грижи за граѓаните да го поминат

Read more

Погледнете ја целата претстава за деца „Мачорот во чизми“ на прилепскиот театар, вечерва ќе биде поставена „Кавкаски круг со креда“

Во изминативе неколку недели во време на корона вирусот ЦК за култура „Марко Цепенков“се грижи за граѓаните да го поминат

Read more

Понеделник во просториите на Општина Прилеп од 9-14 часот ќе се одржи крводарителска акција

Во понеделник, 4 мај, на иницијатива на градоначалникот Илија Јованоски а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина од Скопје,

Read more