За Денот на македонскиот јазик и македонската азбука

    Постојат некои денови во календарската година само за да не потсетат на “нешта” значајни за нас, за нашето

Read more

ВИДЕО – Првачињата од ООУ „Кочо Рацин“ – Прилеп со интересно видео го честитаат денот на македонската азбука

На денешен ден, 5 мај, 1945 година, со решение на Народната влада на Федерална Република Македонија е усвоена азбуката на

Read more

ВИДЕО – Сугарески : Граѓаните да не вадат авионски карти и да не резервираат летови, Владата се уште нема донесено одлука за пуштање на аеродромите

Сакам уште еднаш да упатам апел и да ги замолам граѓаните да не вадат авионски карти, да не резервираат летови,

Read more

ВИДЕО – Доцни изградбата на експресниот пат Прилеп-Градско – нов тендер се најавува во јуни

Доцни изградбата на капиталниот инфраструктурен проект во прилепско експресниот пат Прилеп-Градско. Иако тендерот за тоа кој ќе ја замени шпанската

Read more

И покрај пандемијата, преку видео концерт достоинствено одбележан патрониот празник на музичкото училиште во Прилеп

  Професорите и учениците од Основното музичко училиште „Ордан Михајлоски-Оцка“ од Прилеп, во услови на пандемија кога наставата се одржува

Read more

ВИДЕО – Како досега течеше реконструкцијата на дел од булеварот „Гоце Делчев“

Во февруари започна реконструкцијата на главната сообраќајна артерија во Прилеп, булеварот „Гоце Делчев“. Истиот ќе биде реконструиран во должина до

Read more