ВМРО-ДПМНЕ : Згрозени сме од обидот на СДСМ и некои медиумски работници да спинуваат дека ВМРО-ДПМНЕ шири дискриминација и етикетирање на Ромите

Згрозени сме од начинот на кој поединци од власта и некои медиумски работници се обидуваат да спинуваат дека ОК ВМРО-ДПМНЕ

Read more

ВИДЕО – Јованоски : Згрозен сум од вчерашниот обид на ВМРО-ДПМНЕ да го злоупотреби коронавирусот и да внеси нови поделби меѓу граѓаните

Денеска одржавме состанок на кризниот штаб на општина Прилеп, при што ја разгледавме состојбата со коронавирусот во нашата општина. Во

Read more

ВИДЕО – Станимировиќ : Kорона вирусот досега имал околу 200 модификации, во Прилеп скоро сите починати имале хронични заболувања

Повеќето починати лица во Прилеп се лица со некој коморбидитет, односно со некое хронично заболување. Дури и кај помладите беше

Read more

ВИДЕО – Станимировиќ : Вирусот ослабува, имаме се помал број заразени во Прилеп, а се намалени и случаите со тешка клиничка слика

Од почеток на пандемијата во Прилеп се регистрирании 193 заболени, подеднаков е бројот на мажи и жени, но смртноста е

Read more

ВИДЕО – Здравески : Јованоски ќе добие кривична пријава за незаштитување на државен имот и зошто Тошески молчи за уништеното возило на Центарот

  На година и пол до завршувањето на мандатот на градоначалникот Илија Јованоски, целата јавност е сведок дека ова ќе

Read more