ВИДЕО – Кометалки со Александар Митевски и Дац ја запеаа клупската химна по повод 18 години од шампионската титула

  На денешен ден пред 18 години Кометал Ѓорче Петров ја покори Европа, стана шампион на континентот и го донесе

Read more

ВИДЕО – Туризмот во Крушево пред комплетен крах, сите ресурси сега се насочени кон привлекување на домашните туристи

Kорона вирусот комплетно го уништи туризмот во Крушево. Затворени се сите хотели, ресторани, приватни сместувачки капацитети, како и сите музеи.

Read more

Се решава проблемот со водоснабдување во с. Канатларци

  Најголемиот проблем на жителите на Канатларци, чие главно занимање се земјоделието, односно тутунопроизводството и сточарството, е водоснабдувањето. Постојните количини

Read more