Котева : Во градинките во Прилеп, незаконски, во ек на пандемија, им се продолжени договорите на 40-тина вработени до крајот на 2020

Додека светот е на прагот на голема економска криза, СДС се расфрла со ненаменско трошење на народните пари. Сведоци сме

Read more

ВИДЕО – Турски бизнисмен со потекло од Македонија донира медицинска опрема вредна 65.000 евра за прилепската болница

Турскиот бизнисмен со потекло од Македонија, од селото Јакреново, Крушевско, Насер Алим донираше медицинска опрема во вредност од 65.000 евра

Read more

ВИДЕО – Сугарески : Во прилепско се инвестираат повеќе милиони евра за рехабилитација и изградба на нова патна инфраструктура

Бидејќи често пати се поставува прашањето колку се инвестира во Прилеп, еве јас денес директно ќе одговорам. Само во делот

Read more

ВИДЕО – Започна асфалтирањето на постоечкиот пат Прилеп-Градско, од Дреново до Фариш, треба да биде готов за 10-тина дена

Започна рехабилитацијата и асфалтирањето на постоечкиот пат Прилеп-Градско, во делот од Дреново до Фариш во должина од 10 км. Делницата

Read more

Промовирањето на медиумската писменост и справување со лажните вести значи поттикнување на критичкото и аналитичкото размислување

  ЛАГ Агро Лидер започна иницијатива за Промовирање на медиумската писменост и граѓански активизам во руралните средини со поддршка на

Read more

Од вторник се враќа Јавниот градски превоз во Прилеп, нема да има бесплатни возења, секој патник да носи маска

Јавниот градски превоз при ЈП за ПУП Прилеп, во координација со Општина Прилеп, ги информира сите корисници на јавниот градски

Read more