ВИДЕО – Макалоска: Македонското здравство добро се справува со коронавирусот, се’ помал е бројот на новозаразени во Прилеп

    Македонското здравство има капацитет и добро се справува со пандемијата на коронавирусот во нашата држава. Во ниту еден

Read more

Општина Крушево со повик за категоризација на сместувачките капацитети со цел користење на ваучери

    Општина Крушево ги повикува сопствениците на сместувачки капацитети да се категоризираат и прекатегоризираат доколку категоризацијата е истечена за

Read more

Донацијата од 20 респиратори од Кралството Норвешка пристигна во државава – и Прилеп ќе добие еден

  Донацијата од 20 респиратори од Кралството Норвешка, реализирана преку преку Канцеларијата на Обединетите Нации за проектни услуги – УНОПС

Read more

Тутунски Комбинат Прилеп со дивиденда од 2,4 милиони евра од заедничката компанија со Филип Морис

  Тутунски Комбинат Прилеп (ТКП) доби дивиденда од 2,4 милиони евра од компанија Филип Морис Тутунски Комбинат Прилеп (ФМТКП), што

Read more

Негативни на Ковид 19 се сите 242 вработени во градинките во Прилеп, Крушево, М. Брод и Кривогаштани

Од Центарот за јавно здравје информираат дека резултатите од направениот скрининг на вработените во детските градинки во општините Прилеп, Крушево,

Read more