Чадамов: Цела ботаничка градина излегува од асфалтот кој е едвај со 5 цм. На ул. „Гога Димитриоски” во Варош

Цела ботаничка градина денеска излегува на површина од асфалтот кој е едвај со 5 центиметри дебелина на улицата „Гога Димитриоски”

Read more

ВИДЕО – Совети за здрава исхрана и здрав начин на живот од нутриционистот и фитнес тренер Елена Мирческа

Неалкохолното наталожување на масти во црниот дроб понатаму може да доведе до воспаление, фиброза, цироза и на крај канцер на

Read more

ВИДЕО – Стојкоска: Доследно да ги почитуваме мерките за лична заштита, заедно можеме и ќе го победиме вирусот

    Од нашата дисциплина во почитувањето на мерките за заштита на личното и јавното здравје, зависи колку долго ќе

Read more

ВИДЕО – Се зголемува бројот на заболени од замастен црн дроб – Во Прилеп одбележан Интернационален NASH Ден

Денеска во Прилеп за прв во Македонија се одбележува т.н. Интернационален NASH Ден, односно неалкохолно заболување на замастен црн дроб.

Read more

Пендаровски: Нема нова вонредна состојба, партиските лидери да се договорат за датумот за избори

  Претседателот Стево Пендаровски смета дека нема потреба од нова вонредна состојба, бидејќи Владата не доставила формално барање за воведување

Read more