ВИДЕО – Над 85% од родителите во Прилеп сакаат настава со физичко присуство

Над 85% од родителите на прилепските ученици бараат нивните деца училишната година да ја започнат со физичко присуство. Ова барање

Read more

ВИДЕО – Еурокомпозит среде пандемија, 8 месеци без плата и без денар финансиска помош од државата

50-тината преостанати вработени во државната компанија „Еурокомпозит“ од Прилеп, цели 8 месеци, среде пандемија на Ковид 19 и голема економска

Read more

„Фајнанс тинк“: Македонската економија во најдлабока рецесија во вториот квартал

  Затварањето на економијата и ограниченото движење поради ширењето на коронавирусот Ковид-19 ја предизвика најдлабоката индуцирана рецесија на Македонската економија,

Read more