Прилепчани повторно меѓу најуспешните и на Охрид Ултра-Треил

Охрид Ултра-Треил е меѓународен спортски настан во природа кој се одржува еднаш годишно во Националниот Парк Галичица и Преспанско-Охридскиот регион.

Read more

ВИДЕО – Македонскиот Модиљани – Никола Мартиноски и уникатните дела во неговата Галерија во Крушево

  КОЊИЧКИ КЛУБ МУСИЦА – КРУШЕВО 078-377-315   Галеријата на Никола Мартиноски во Крушево е еден од неколкуте музеи во

Read more

ВИДЕО – Велкоски: Македонците не се измислени од Тито, Бугарите биле наши поробувачи, а сега сакаат да скријат дека биле фашисти

Денеска се навршуваат 78 години од масакрот кај прилепско Дабница каде бугарскиот фашистички окупатор брутално убил 19 прилепчани. Скриен под

Read more