Еве кога и каде ќе има помени за Задушница – лепчињата за славата за Митровден ќе се пеат исклучиво во црква

Известување на прилепското архиерејско намесништво за Задушница и Митровден     ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗАДУШНИЦА   Во ПЕТОК (06.10.2020) во Свето

Read more

Во Прилеп одбележан 3 Ноември – Денот на ослободувањето на градот

Делегација на Општина Прилеп предводена од градоначалникот Илија Јованоски, на Советот на општина Прилеп, Армијата на Република Северна Македонија, Сојузот

Read more

Во Прилеп доделени наградите „3 Ноември“ по повод Денот на ослободувањето на градот

На свечена седница денеска во Прилеп беа доделени наградите „3 Ноември“.   За особен придонес во развојот на новинарската професија,

Read more