Јованоски – Три капитални инвестиции следната година: детската градинка и покриениот базен во населбата „Точила“ и реконструкцијата на Старата чаршија

  Советот на општина Прилеп, денеска ја одржа редовната 49-та седница која поради состојбата со пандемијата на коронавирус, беше реализирана

Read more

Запленето нелегално оружје и украдено возило во Прилеп

Полициски службеници од Надворешната канцеларија за криминалистички работи-ОВР-Прилеп, извршија три претреси во с. Големо Радобил, прилепско, при што е пронајдено

Read more

ВИДЕО – Историскиот пласман на Македонија на ЕП преку видеото на прилепчанецот Мартин Пресилски

Прилепчанецот Мартин Пресилски кој веќе 10 години се занимава со монтажа и кој има учествувано на повеќе филмски фестивали за

Read more

ВИДЕО – Матичните лекари во Прилеп се жалат на малите количини бесплатни вакцини против грип

  Од вчера во Прилеп започна бесплатната ваккција против сезонски грип, обезбедени се 690 вакцини. Вакцинацијата за прв пат се

Read more