Електронското дуо „Митрик & Самарџиски’’ издаде уникатен студиски микс за интернационалниот „Луминум Колектив“

    Македонското електронско дуо „Митрик & Самарџиски“ го сними својот прв микс за интернационалната промотерска организација „Луминум Колектив“. Малку

Read more

Поетски избор „Метрички карван“ со автори од Гевгелија и Прилеп

    Градската библиотека „Гоце Делчев“ од Гевгелија објави седмо издание на збирката поезија „Метрички карван“. Поетскиот избор годинава вклучува

Read more

Отворена изложбата „Приказни од дворот“ од Симонида Филипова Китановска

    Во Ликовната галерија од ЦК „Марко Цепенков“ беше отворена изложбата „Приказни од дворот“ од Симонида Филипова Китановска, која

Read more

Игор Трпчески наш претставник на Европското слем-првенство, Елена Пренџова во жири

На 4 и 5 декември ќе се одржи седмото по ред Европско слем-првенство. Годинашниот македонскиот претставник е организаторот на традиционалниот

Read more

Претставата „Каменот“ во петок во „Војдан Чернодрински“

  „НУЦК„Марко Цепенков“ – Прилеп ја најавува претставата „Каменот“ на театарот „Војдан Чернодрински“   Изведбата на „Каменот“, во режија на

Read more