ВИДЕО – Од мамутите до конзулите, од праисторијата до модерната уметност – Битола низ милениуми

Битолскиот Завод и Музеј е сместен во објектот на некогашното високо воено училиште или воена гимназија, која функционирала додека на

Read more

Кире Анѓелевски од Битола боледува од амиотрофична латерална склероза и бара итна помош од 22.0000 евра за операција

  Кире Анѓелевски (45 г)  од Битола, боледува од амиотрофична латерална склероза и  бара помош од добрите и хумани луѓе

Read more

ВИДЕО – Тркалезна маса на мрежата на ЛАГ-ови во Битола за зајакнување на соработката меѓу јавниот и граѓанскиот сектор за поголема заштита на животната средина

Сојуз на здруженија за рурален развој Мрежа на ЛАГови од септември 2019 го спроведува проектот „Заедно за заштита на животна

Read more

Битолчанец осомничен за полов напад врз неговите три малолетни деца

Монструозен случај денеска ја шокираше Битола. 58 годишен битолчанец е осомничен за полов напад врз неговите три малолетни деца. Имено

Read more

Гласајте за Благојче Златановски – Лале да биде првиот македонец член на поларна експедиција во Шведска

Порталот bitolanews.mk  пренесува за тоа дека битолчанецот Благојче (Лале) Златановски го делат уште 25 дена, но и неколку илјади гласови на

Read more

ВИДЕО – Нов проект на ЛАГ Агро Лидер, поддржан од УСАИД, кој ќе ја зголеми продуктивност и конкурентност кај фармерите

Во селото Радобор, Општина Могила, денеска се потпиша меморандум за соработка помеѓу Здружението за рурален развој ЛАГ Агро Лидер, Ветеринарната

Read more

ВИДЕО – ЛЕАДЕР пристапот двигател на промените во руралните средини и еден од најкреативните пристапи во ЕУ

На 03 април 2018 година, во општинската зграда на општина Битола се одржа првата отворена дебата, во рамките на проектот

Read more

ВИДЕО – Протест на вработените во училиштата и градинките од Битола на кои не им беше продолжен договорот за работа

Поранешните вработени во училиштата и градинките од Битола денеска одржаа мирен протест пред Општина Битола поради тоа што не им

Read more