ВИДЕО: Евакуирани над 60.000 луѓе поради ерупцијата на вулканот Мајон на Филипините

По неколкудневни ерупции, утрово најактивниот вулкан на Филипините, Мајон, исфрли лава до 600 метри висина. Лавата направила облак од пепел

Read more

Илјадници евакуирани на Бали поради ерупиција на вулкан

Илјадници луѓе беа евакуирани од своите домови на Индонезискиот остров Бали, откако поради активирањето на вулкан сеизмичка активност ги стресе

Read more