Свечена академија по повод патрониот празник на СОУ гимназија „Мирче Ацев“ – Прилеп

По повод патрониот празник на гимназијата „Мирче Ацев“ од Прилеп, вечерва во народниот театар „Војдан Чернодрински“ се одржа свечена академија

Read more

ВИДЕО : Во Прилеп одбележани 75 години од смртта на народниот херој Мирче Ацев

По повод 75 години од смртта на народниот херој Миирче Ацев, делегација составена од учениците и професорите од гимназијата „Мирче

Read more

Со претставата „La Linea“ гимназијата „Мирче Ацев“ ќе учествува на фестивалот во „Болоња“

Со претставата „La Linea“ работена по текст и режија на професорот Маринко Шлакески, гимназијата „Мирче Ацев“ од Прилеп во мај

Read more