„Гугл“ им објави војна на интернет-страниците „Спутник“ и „Раша Тудеј“

Извршниот директор на Алфабет, фирмата-мајка на Гугл, Ерик Шмит, изјавил дека се креираат алгоритми со кои во резултатите на пребарувањата

Read more

„Фејсбук“, „Твитер“ и „Гугл“ на распит пред Сенатот за руското мешање во изборите во САД

Пред Комисијата за правда на Сенатот на САД вчера започна првото од планираните три сослушувања на претставници на компаниите „Фејсбук“,

Read more

ВИДЕО : Гугл направи слушалки кои можат да преведат 40 странски јазици

Новите Pixel Buds слушалки на Гугл може да превадат дури 40 странски јазици, користејќи ја постоечката Гугл транслејт технологија. Се што

Read more