Дескоска: Ќе се обезбеди пристап до образование за сите деца

Формирана е работна група за измени и дополнувања на законите за основно и средно образование со цел олеснување на образовниот

Read more

Дескоска најави ревизија на невистинитите факти во учебниците

Министерката за образование и наука Рената Дескоска денеска, одговорајќи на новинарски прашања, рече дека со ревизијата која ќе се спроведува

Read more

Дескоска: Се бара решение за долговите за струја на битолските училишта

Училиштата во општина Битола и студентските домови „Томе Стефановски-Сениќ“ и „Пелагонија“ денеска добија предупредување за исклучување на електричната енергија и

Read more