Со скандирања „УЧК“ и барање за меѓународна истрага помина протестот против пресудите за „Диво насеље“

Со транспаренти на албански јазик и скандирања „УЧК“ и „Косово“, под големо полициско обезбедување, помина протестот на стотина лица против

Read more

Седум казни доживотен затвор и 26 долгогодишни затворски казни за „Диво насеље“

Повеќе од две години по крвавите настани во кумановската населба „Диво насеље“, основниот суд Скопје 1 изрече седум доживотни затворски казни

Read more