Снежно невреме низ Европа, затворени повеќе аеродроми

Снежните наноси низ поголемиот дел од Европа предизвикаа проблеми во сообраќајот во неколку земји. Бурата го блокираше патниот и железничкиот

Read more

Објавена карта на богатството во ЕУ: Македонија на картата на сиромашните

Картографот Јакуб Мариан на својата веб страна објавил карта која ја прикажува распределбата на богатството во Европа, односно е прикажано средното

Read more