Собрание: Сите амандмани се архивирани и преведени, но потребно е да се разгледаат

Собраниските служби завршиле со преведувањето на над 35.000 амандмани на ВМРО-ДПМНЕ против Законот за употреба на јазиците. Собраниската администрација сега

Read more

Силјановска: Немам ништо против Законот за јазици, но инсистирам на владеење на правото

Гостин во емисијата „60 минути на Алфа Телевизија“ беше професор д-р Гордана Сиљановска Давкова каде што го изнесе своето мислење

Read more

ВМРО-ДПМНЕ се враќа во Собрание да го превенира донесувањето на Законот за јазиците

ВМРО-ДПМНЕ се враќа во собраниските клупи, но само за расправа по однос на Законот за јазиците. Потпретседателот на партијата Митко

Read more

Никој од власта не го праќа Законот за употреба на јазиците во Венецијанската комисија

На интернет страницата на Венецијанската комисија, советодавното тело на Советот на Европа, засега нема ниту една информација дека некој од Македонија

Read more

Димовски најавува иницијатива пред Уставниот суд за поништување на Законот за јазиците

Пратеникот на ВМРО- ДПМНЕ, Илија Димовски најавува иницијатива пред Уставниот суд доколку претседателот Ѓорге Иванов не го потпише указот за

Read more

Собранието го изгласа законот за јазиците: Ќе има двојазични униформи, пари и други промени

Пратениците во Собранието го изгласаа Законот за употреба на јазиците со 69 гласа „за“.   За законот за јазиците гласаа 69

Read more