„Прочка 2018“ докажа дека е вистински карневалски бренд не само на Прилеп туку и на Македонија

Со карневалската забава со маски и доделувањето на наградите на најдобрите поединечни и групни маски, синоќа во Прилеп заврши меѓународниот

Read more

ВИДЕО – Сите маски на карневалот Прочка 2018

Околу 1.000 маскирани лица, од Македонија, Србија, Црна Гора, Хрватска, Словенија, Бугарија и Албанија, беа дел од годинешниот спектакл – меѓународниот

Read more

ВИДЕО – Прочка 2018 – детски карневал

Погледнете ја прекрасната атмосфера од првиот ден на меѓународниот карневал Прочка 2018. Денеска низ центарот на Прилеп продефилираа маскираните ученици

Read more

ВИДЕО – Со изложбата на маски започна меѓународниот карневал Прочка 2018

Со изложбата на над 700 маски, кои денеска беа изложени во Домот за култура „Марко Цепенков“, а ги изработија учениците

Read more

ВИДЕО – Прилеп е подготвен за 17-тото издание на меѓународниот карневал Прочка 2018

Повеќе од 1.000 учесници, од земјава и странство, ќе бидат дел од годинешниот спектакл меѓународниот карневал Прочка 2018. Во официјалниот

Read more