Пронајдена Клотилда: Последниот брод што нелегално превезувал робови во САД пред речиси 160 години

На брегот на делтата во која реките Томбигби, Тенсов и Мобил се влеваат во истоимениот залив во американската држава Алабама,

Read more

Узбекистанец го извршил терористичкиот напад во Њујорк

Сајфуло Хабибулаевич Саипов, имигрант од Узбекистан, стигнат во САД со лотаријата на зелена карта и такси возаче напаѓачот кој синоќа

Read more