Церар: Словенија не прифаќа нови преговори за границата со Хрватска

Словенечкиот премиер, Миро Церар истакна дека Словенија ќе ја спроведува одлуката на Арбитражниот суд за границата со Хрватска во Пиранскиот

Read more

Словенија ќе ја тужи Хрватска поради непочитување на границата

Шефот на словенечката дипломатија Карл Ерјавец по средбата на лидерите на партиите од владината коалиција најави дека Словенија подготвува тужба

Read more