Шесто издание на „Тура преку Слива“ – годинава ќе трае 2 дена, диџеи, забава, дружење, рекреација

Шестото издание на Тура преку Слива оваа година, за прв пат, е дводневен настан во кој се вклучени :  

Дознај повеќе

„Состојби“ од Александар Станкоски во петок во ликовната галерија од ЦК„Марко Цепенков“

На 13 септември, петок 2019 година, во 19.30 часот во ликовната галерија од ЦК„Марко Цепенков“ ќе биде отворена изложба на

Дознај повеќе

Тур де Егејска Македонија – нов подвиг на Мојсоски и Мулоски од прилепските „Маркови Точакџии“

Христијан Мојсоски и Кире Мулоски членови на прилепското здружение на велосипедисти „Маркови Точакџии“ за 3 дена помина 500 км. низ

Дознај повеќе