ВИДЕО – Здравески : „Прилеп Special show“ ќе биде настан каков што досега се нема организирано во Македонија

На 10 декември Прилеп ќе биде домаќин на едно навистина уникатно шоу кое за прв пат ќе биде организирано во

Read more

Се организира вториот шаховски турнир „Державин“ во Битола

Меѓународниот Славјански Универзитет од Битола го организира вториот дводневен аматерски шаховски турнир „Державин“. Турнирот ќе се одржи на 22 и 23 декември во

Read more

„Комерсант“: Новата американска стратегија за Балканот значи враќање на САД во регионот

Московскиот весник „Комерсант“ пишува дека новата американска стратегија за Балканот значи враќање на САД во регионот и обид да не

Read more

Еднаква шанса на пазарот на труд за 130.000 граѓани со поддршка од ЕУ

  Околу 130 илјади македонски граѓани преку програмата за развој на човечки ресурси финансирана од Европската унија се доквалификуваа со

Read more

Сугарески: За капитални проекти следната година 5,105 милијарди денари

Буџетот на Министерството за транспорт за следната година е развоен и во најголем дел проектираните средства се расходи наменети за

Read more

Во тек се подготовките за празникот „Свети Никола“- духовниот патрон на Прилеп

Во тек се подготовките за прославата на големиот христијански празник „Свети Никола“. По повод чествувањето, домаќинот на годинешната градска слава,

Read more