Прилепчанец прегазил пешак, избегал од местото, но потоа се вратил и сам се пријавил

Утрово околу 00.55 часот на патот Битола-Прилеп се случи сообраќајна незгода во која патничко возило „Опел Фронтера“ со прилепски регистарски

Read more

Младите поети од Прилеп, Ерика Јованоска и Борис Ночески ќе ја претстават Македонија на фестивал во Мостар

Ерика Јованоска и Борис Ночески, ученици од IX одделение од ООУ„Кире Гаврилоски –Јане“ од Прилеп се единствените млади поети, што ќе ја

Read more

Ставре Јада, Антонио Ристевски и Викторија Тодоровска ќе ја претставуваат Македонија во Пјеонгчанг

Македонските репрезентативци Ставре Јада, Антонио Ристески и Викторија Тодоровска ќе ја претставуваат Македонија на зимските олимсписки игри кои ќе се

Read more

ВИДЕО – Орданоски : Локалните медиуми не можат да опстанат без субвенции од централната и локалната власт

Доколку локалните медиуми не бидат субвеницонирани на некаков начин од страна на централната и локалната власт ќе продолжи процесот на

Read more