Велосипедска работилница на Јавен Простор Прилеп во соработка со Прилеп на Точак

Пред градската Саат–кула, Јавен простор Прилеп, во соработка со ПрилепНаТочак, ја одржаа денес првата едукативно–рекреативна детска велосипедска работилница.   Ѕвонко

Дознај повеќе

ВИДЕО – Започна 44-тиот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“

Во Прилеп на камената бина на плоштадот „Александрија“ вечерва започна 44-тиот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“. На фестивалот

Дознај повеќе

ВИДЕО – ЦСЛУ – Прилеп свечено одбележа 55 години од скулпторскиот симпозиум во мермер

Центарот за современа ликовна уметност од Прилеп вечерва во домот за култура „Марко Цепенков“ одбележа 55 години постоење од скулпторскиот

Дознај повеќе

ВИДЕО – Крушево доби Инфо центар за параглајдинг, летово се закажани околу 10 меѓународни натпревари

Крушево полека, но сигурно станува една од најдобрите параглајдинг дестинациии во Европа. Само за ова лето закажани околу 10 меѓународни

Дознај повеќе