Втор креативен пазар и прво книжевно саемче во организација на Јавен Простор Прилеп

Јавен Простор Прилеп, во соработка со Издавачката куќа ВОСТОК, денес го организираа првото прилепско книжевно саемче. Сите изданија на ВОСТОК

Read more

ВИДЕО – Продолжува голготата на семејството Ризески, сега им ја исклучиле и струјата, државата глува за помош

54 годишниот Симе Ризески од прилепското село Загорани кој пред еден месец со позајмени 500 денари му купи торта на

Read more