Јани Бојаџи потврди: Во мојот дом имаше претрес – татко ми е приведен!

Режисерот Јани Бојаџи ја потврди информацијата која Економски Лидер ја објави утринава, дека во неговиот дом во Струмица полицијата вршеше

Read more

„Казимир и Каролина“ – новата премиера на театарот „Војдан Чернодрински“ од Прилеп

Во вторник, 09.09.2018, театар „Војдан Чернодрински“ од Прилеп ќе ја има својата најнова премиера „Казимир и Каролина“. Режијата е на

Read more

СОУ „Ѓорче Петров“ од Прилеп реализираше уште еден проект од програмата Еразмус+ во Торино-Италија

Во периодот од 16.09 до 22.09.2018 година се реализираше уште еден проект од програмата Еразмус+ во Торино, Италија, каде група

Read more

Фото-изложба во Прилеп – „Црквата Св. Ѓорѓи во Курбиново-ремек дело на византиската уметност во Македонија“

ЗГ Менелај – Прилеп, во соработка со Македонида – Скопје и Институтот за старословенска култура – Прилеп на 12.10.2018 во

Read more

Премиерот Зоран Заев во Прилеп на прославата на 10 октомври

Годинешната програма за одбележувањето на 77 години од започнувањето на востанието против фашистичкиот окупатор во Прилеп.    

Read more

ВИДЕО – Прилеп останува лидер во селекцијата на отпад во Македонија

Прилеп останува лидер во селекцијата на отпад во Македонија. ЈКП „Комуналец“ соопшти дека според извештаите на Министерството за животна средина

Read more

ВИДЕО – Околу 20.000 домашни работници во Македонија не се евидентирани во системот и се дел од сивата економија

Домашните работници не се доволно заштитени според Законот за безбедност и здравје при работа и нивната работа не е доволно

Read more