ВИДЕО – Претставата „Куќа за рушење“ од аматерскиот театар „Пучка сцена“ од Хрватска пред публиката во Прилеп

Аматерскиот театар „Пучка сцена“ од општина Херцеговац, Р. Хрватска, се претстави пред прилепската публика со комедијата „Куќа за рушење“. Ова

Read more

Се изработи копија на Орденот кој што Тито му го додели на Прилеп, за прв пат Прилеп и Куманово заедно ќе го слават 11 Октомври

За прв пат во историјата оваа година Прилеп и Куманово заедно ќе ја одбележат 77 годишнината од подигнувањето на востанието

Read more