Хуманитарна акција во црквите во Прилеп по повод патрониот празник Св. Никола и Божик

По повод празникот-патрон на град Прилеп, Св. Николај Мирликијски Чудотворец и сите Божикни празници, во православните храмови во Прилеп по

Read more

Промоција на проектот „Превентивна култура за безбедност и здравје при работа кај земјоделците во Прилеп и Пелагонискиот регион“

Здружение Достоинствен Работник во партнерство со ДИД Медиа, порталот ИнфоКомпас денеска го презентиираа проектот „Превентивна култура за безбедност и здравје при

Read more

Градоначалникот Јованоски и претставниците на урбаните и месни заедници разговараа за приоритетите на граѓаните од општината

Градоначалникот на Прилеп Илија Јованоски, претседателот на Советот Миле Талевски, директорите на јавните претпријатија и раководителите на сите сектори и

Read more

ВИДЕО – Злоупотребата на детскиот труд во голема мера застапен во земјоделскиот сектор во Македонија

Веќе е 6 часот наутро. Сонцето само што се издигна на хоризонтот, а нивите со тутун веќе се преполни со

Read more

ВИДЕО – Думбалоски : Се вршат големи притисоци во училишта во Прилеп да не се излегува на утрешниот протест

Ви се обраќам во името на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија и Регионалниот оддбор на СОНК- Прилеп со што

Read more