„Културни Патеки“ – електронско буклет издание со најатрактивните археолошки локалитети во прилепско

Менелај – Прилеп, ја објави својата нова публикација: „Културни Патеки“. Се работи за електронско буклет издание посветено на дел од

Read more

Невремето вечерва урна дрво врз возило во Прилеп на улица „Јоле Андоноски“

Читателите на Инфо Компас испратија фотографија од урнато дрво врз возило поради невремето на улицата „Јоле Андоноски“ во населбата Бончејца.

Read more

Бројот на загинати во смртоносното цунами во Индонезија вртоглаво расте – најмалку 373 жртви и над 100 исчезнати

Бројот на жртви од цунамито во Индонезија порасна на 373, информира Индонезиската агенција за катастрофи. Портпаролот на Агенцијата, Сутопо Пурво

Read more