Прилепчанката Ивана Темелкоска победник на натпреварот за фотографија „Вики ја сака храната“

Ивана Темелкоска од Прилеп е победник на годинешниот фотографски натпревар „Вики ја сака храната“, посветен на храната, традиционалните јадења и специјалитети во Македонија и ширум светот,

Read more

The Hounds, Нино Величковски, Гоце Чоки и Фортисимо Бенд ќе ги забавуваат прилепчани во Нова Година

Општина Прилеп подготви богата новогодишна програма за претстојните празнични денови.   25-30 декември 2018 година     11:00 / 13:00

Read more

ВИДЕО – Ристески : СДСМ прави само гол популизам без никаква работа, најмизерен економски раст, со нула инвестиции

Со кое лице Кирацовски се појавува пред прилепчани, на истото место од каде менторот Заев ја најави двојазичноста низ цела

Read more