Граѓанските организации еднакви партнери во процесите на донесување на одлуки и креирање политики во руралните средини

„Рурална коалиција“ во партнерство со „Полимат 13“, во периодот од 01.07.2018 до 31.01.2019 го имплементира проектот „Руралните општини и жителите

Read more

Oбјавен нов број на списанието за литература, уметност и култура „Стремеж“

Центарот за култура „Марко Цепенков“ од Прилеп со поддршка на Министерството за култура деновиве го издаде новиот број на списанието

Read more

ВИДЕО – Проданоски : Ни трага ни глас од ветувањата на Јованоски, ништо што вети не исполни

Денеска Советот на општина Прилеп ја одржа својата 22-ра седница на која како најважна точка беше донесувањето на буџетот на општината

Read more

ВИДЕО: Вработените во Еурокомпозит повторно без најавените опремнини, се чувствуваат прелажани, навредни и понижени

Денес повторно на протест излегоа вработените во Еурокомпозит, поради непочитување на договорот кој го имале со генералниот директор, односно нецелосна

Read more

ВИДЕО – ВМРО-ДПМНЕ: Лошите кадровски решенија и непотизмот на СДСМ го доведоа Прилеп до хаос и безредие

Лошите кадровски решенија и непотизмот на СДСМ го доведоа Прилеп до хаос и безредие од незапамтени размери. Ова ли е европски

Read more