ВИДЕО – Младиот фотограф и кино аматер од Прилеп Горан Попоски со нов документарен филм „Зр, Зр“ за манастирот Зрзе

Краткиот документарен филм „Зр, Зр“, посветен за манастирот „Свето Преображение – Зрзе“ на младиот кино аматер и фотограф од Прилеп Горан Попоски е одличен видео запис кој ќе ве запознае со легендите, мистериите и историја на овој манастир. Манастирот Зрзе се наоѓа на 34 км оддалечен од Прилеп, на 1,000 метри надморска височина, во подножјето на дел од планинскиот масив Даутица. Изграден е врз една огромна бигорна карпа и е еден од најубавите во Македонија.

 

Горан Попоски

 

Погледнете го овој краток документарен филм.

 

 

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.