Русин ги тужи „Епл“ бидејќи неговиот „ајфон го претворил во хомосексуалец

Русин покренал тужба против „Епл“, тврдејќи дека неговиот „ајфон“, односно апликација на телефонот го претворила во хомосексуалец. Тврдејќи дека претрпил

Read more

Љубе Бошкоски и вработените во МВР ослободени за „Ровер“ – 3 доживотни казни за извршителите

Основниот кривичен суд Скопје денеска донесе ослободителна пресуда за поранешниот министер за внатрешни работи Љубе Бошкоски во случајот „Ровер“. Покрај Бошкоски,

Read more

„Фајнанс тинк“: Имаме неквалитетна јавна администрација – расте бројот, а опаѓа продуктивноста

Институтот за економски анализи Фајнанс тинк (Finance think) објави инфографик на тема Јавна администрација: големина и продуктивност. Според оваа нивна анализа имаме

Read more