ВИДЕО – Талевски : Огромен интерес за субвенциите за клими-инвертори и велосипеди во Прилеп

  Локалната власт предводена од СДСМ и градоначалникот Јованоски, е силно посветена на борбата загадувањето на воздухот во Општина Прилеп.

Read more

ВИДЕО – Тримир одбележан во Прилеп со многу адети, дознајте зошто се слави, но и зошто одат само жени, а не и мажи

Традиционално како и секоја година со дружење, забава и познатата посна тримирска трпеза Здружението на жени „Преродба“ од Прилеп, го

Read more

Трипуновски : Вештачката акумулација во Прилеп во очајна состојба, загрозени илјадници земјоделски семејства

Техничкиот заменик министер за земјоделство шумарство и водостопанство, Цветан Трипуновски, заедно со Претседателот на ОК ВМРО-ДПМНЕ Прилеп, Петар Ристески, беа

Read more